si HANDSOME && si CANTIK!

Friday

Mabul Island, Tawau with girlfriend


Pertengahan March 2012 ;;
Eyfa : Babe, kau ingat lagi tak pulau yang aku tunjuk dalam cerita Boys Over Flower.
Aku : Ingat, kenapa?
Eyfa : Air Asia ada buat sales untuk ke Tawau, sebab pulau dia hampir sama macam dalam cerita tu.
Aku : Owhh okay. Bila nak pergi?
Eyfa : Tu yang nak tanya kau, bila kau free? Aku nak arrange tiket.
Aku : End of June aku da free sebab time tu aku tengah cuti sem.
Eyfa : Okay, set!

and finally we are here early July 2012 :')
Habis exam 28/6 aku terus balik Kajang. Haah memang perjalanan Sintok-Kajang 15min je -_____-' memang kelam kabut. tak ada masa nak packing sebab flight subuh subuh pagi. Eyfa sampai rumah aku malam tu, baru la aku terhegeh-hegeh nak packing. Dan disebabkan vacation ni, aku tak dapat attend majlis pertunangan one of my bestfriend Fatin Naimah. Sorry sayang, cant make it. Aku janji insyaAllah kau kahwin hujung tahun ni, aku datang okay :)

so, aku di Tawau 3H2M. Niat memang nak pergi beramai tapi bila ajak girlfriend yang lain mesti ada je alasan itu la ini la, duit tak cukup la. And end up, aku pergi berdua je dengan Eyfa. Yes, kali ni memang berbaloi sebab 100% pakai duit aku sendiri. Duit hasil usah ikat perut dan bekerja sambilan. Gigih betul. Since eyfa kerja dekat travel agency, so, kami dapatlah disc harga package. Sepatutnya harga package almost Rm500, tp, dapat disc dalam Rm430. Its worth it kot. Termasuk penginapan + amek dekat airport 2 ways + jetty 2 ways + breakfast, lunch, dinner + 2 trips snorkeling. so its worth it. Plus, kitorang holiday backpackers, so, memang la save budget. And ohh yaa, tiket flight return tak sampai Rm200.

Apa yang menarik dekat Mabul Island ni view dia, cantik sangat. lagi-lagi bila time snorkeling. view dalam dasar laut pun subhanaAllah cantiknya. Ada gambar since aku guna camera waterproof masa dalam air, tapi, dekat rumah takde scanning, so tak boleh nak upload. Alhamdulillah, 1 of to-do-list before married da tercapai.


















di Tawau, selain view yang cantik, yang menjadi syurga disini adalah SEAFOOD. Time kitorang breakfast, akan ada nelayan yang datang menjual hasil tangkapan mereka. Ketam yang aku beli tu RM10 je untuk 3 ekor. Murah kannn? Kan sini mampu dapat harga tu? Ikan pari dia pun RM5 je. Yang paling best, bila da beli ketam dengan ikan tu, kita boleh request dekat chef tu untuk masak kan mengikut citarasa yang kita nak. Kerlaaassss kan :')



InsyaAllah aku akan ke sini lagi untuk honeymoon. Eh? Kbye.

1 comment:

  1. hai.. boleh saya tau pakej mana ye awak ambik.. n da x contact no.. ^_^.. thanks... sy plan nk p sana..;)

    ReplyDelete