si HANDSOME && si CANTIK!

Tuesday

hari minggu

i had awesome weekend with awesome people last weekend. so how about you guys semuaaa?

mehh sini nak cite. ahad lepas kami termasuk aku, nazmi and jijah pergi Batu Caves. For What? mesti korang gelak guling guling kannnnnn. Motifff pergi tempat India sembahyang? Hellooo 1 malaysiaa kannn? hahaha. Actually, nazmi want to go there, so, everytime lalu batu caves from Shah Alam to Setiawangsa, and Setiawangsa to Shah Alam dia mesti akan cakap, 'ehh, i teringin owh pergi Batu caves tu. Kita boleh masukkan?' and i was liked, 'whatttheeee...... tak de tempat lain ke nak pergi? kenapa mesti batu caves? we go somewhere else okay?' dia tak nak, 'i tak nak, sokayy la, next time la i pergi if i free, you jangan ikot. duduk je rumah.' ini kes sentap! hahaha

so, kalau 10 kali lalu jalan situ, he keep repeat the same dialogue, sampaikan aku da hafal ayat dia. so, i decide to bring him there, untuk penuhkan hajat dia, surprise la konon. tapi, tak de la surprise sangat. sebab dia da tahu yang kita akan pergi sana. kebetulan weekend tu dia cuti, 'so, this Sunday nak pergi mana?', 'kita pergi Batu caves okay?' dia pelik kenapa tiba-tiba aku bersetuju pergi sana. 'kenapa nak ke batu caves? you kan tak nak pergi sana.', 'well, i nak jugak tengok apa ada dekat Batu caves tu, kot-kot la ada rock climbing macam you cakap tu.'


so, we went there, and i bring Jijah along with me. Da lama tak jumpa Jijah, Nazmi pesan dalam keadaan Jijah macam tu, kalau boleh jangan biar dia sorang-sorang, chill kan dia. plus, rumah Jijah pun dekat so nanti tak de la bila dia dapat tahu aku ke sana dia akan cakap, 'fineee laa, korang pergi sana tak ajak aku pon kan. macam ni an member.' so, misi utama ke sana adalah merealisasikan hasrat Nazmi dan menggembirakan hati Jijah :)

as you all know, jijah ada semput, so, kitorang tanya jijah samada dia nak join tak panjat tangga? then dia kata, 'alaaaa dengar cite naik Broga pakai selipar je, tak kan la panjat tangga pon tak boleh.' okayyyy, cun! go!

here we go!




kitorang naik tangga tu sampai atas sekali. its about 15 x 17. so total anak tangga tu ada 255 kesemuanya. lepas da naik anak tangga tu, kami ke 'Dark Caves', tapi malangnya nak masuk sana kena bayar rm35 for adult tak silap. memang tak la kann nak masuk sana. so, sesi berphoto-shoot je la sebab view dia cantik dan kat tempat tu sejuk so boleh berehat amik angin :)

patutnya petang tu Jijah nak bawa kitorang pergi Bukit Ampang tengok view KL, tapi, aku dengan Nazmi da pergi dulu malam semalamnya. hehe. tengok view KL waktu malam dari atas bukit lagi best. Aku da try, korang bila lagiiiiiii?


1 comment: